Szervusztok!
Ma egy fogcsiklandó receptet fogok nektek bemutatni, de ehhez
egy kis történet is dukál!
Van nekem egy nagyon régi katona cimborám, Horgótavas Bonifác.
A századunkba szolgált és bármely hihetetlen ő volt az én kuktasegédem! Nagyon
jól szolgált, habár a krumplit néha összekeverte a burgonyával, de hát mindenki
követhet el hibát. Nagyobb baj volt viszont, hogy sokszor a pohár fenekére
nézett. Sőt néha italt is töltött bele! A kedvence a Gyapjas Konrád féle
infravörös bor volt! Hajjaj, szinte sugárzott az örömtől mikor azt itta!
Egyszer főzés közben véletlenül belelöttyintett egy kis bort a készülő étkembe.
Nagyon mérges lettem, hiszen a század nagy része megrögzött antialkoholista
volt. (hittem én, de később kiderült, hogy antik alkoholisták). Viszont amikor
elkészült az étek megdöbbenve tapasztaltam, hogy nagyon ízletes lett! Az egész
századnak ízlett, még Rüffelschvein hadnagy is meg volt vele elégedve !
Később Bonifác ivászati problémái nem oldódtak meg, ezért
felkeresett egy híres gyógyítót, akit Hu Shang, drága keleti cimborám ajánlott. Ő Dr. Czhik Chak, akinek már a rendelője is a távol keletre varázsolja a
gyanútlan beteget. Amikor megtudta, hogy
milyen komoly a probléma, azonnal a legerősebb kezelést ajánlotta! Egy
bonyolult készítménnyel kellet kezelnie magát Bonifácnak, amit a derék doktor,
csak kontroll cseppeknek hívott. Ebből kellet napi háromszor a hóna alá
csepegtetnie. A gond az volt, hogy ezek
a cseppek is tartalmaztak alkoholt, így szegény Bonifác cimborája, a részeges
Béla bácsi, állandóan körülötte sertepertélt.
Az említett étek recepetje:
Porcogós, ízesített hagymakupola infravörös borral
Hozzávalók:
- 10 cl szájban kimért bróm
- egy egész hagymakupola
- 5 lélegzetvételnyi Gyapjas Konrád féle infravörös bor
- félig megrágott
porcogó, porrá őrülve
Elkészítés
Eme ízletes étel elkészítése rendkívül veszélyes, így csak
profi szakácsoknak, vagy kezdő vegyészeknek ajánlom! Először is menjünk ki az
utcára és keressünk egy ellenszenves embert. Ha találtunk invitáljuk be a
delikvenst egy teára! Tea helyett adjunk
neki tiszta brómot, majd figyelmeztessük a szerencsétlent a rá váró veszélyre.
Ha ezt tíz alkalommal megcsináljuk az egyik hozzávalónk már készen is áll!
Vegyük a kézbe a hagymakupolát és pucolás nélkül tegyük bele a már kimért
brómba! Miután beletettük, hagyjuk kicsit állni. Ezután fogjunk egy kis üregi
nyúl porcogót és kezdjük el őrülten csapkodni egy serpenyővel, amíg porrá nem
válik. A porcport hintsük rá a brómos kupolára. Ezek után jön a trükk! Nagyon
fontos, hogy a bort olyan mozdulattal öntsük bele, mint ha nem is akarnánk bele
önteni. Így érhetjük el a véletlenség
ízét! A kész ételt tányérba tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése