2011. február 7., hétfő

Személyes történet kezdete + egy kihagyhatatlan recept!

Szervusztok! 
Mivel ezt a blogot és sok minden mást is köszönhetek Bölény Mártonnak, így illik egy bejegyzést rá is szánnom. Kezdjük az elejétől. Idősebb Bölény Aladárral 1954ben ismerekedtem meg, amikor együtt dolgoztunk a bökényi kupongyárban. Nagyon derék ember, még ma is gyakran elbeszélgetünk a régmúlt időkről egy jó pohár póréhagyma lé mellet. Elvette kedvesét, Lospolya Kamillát, és nem sokkal később 20 év múlva megszületett a kis Márton. Emlékszem milyen szép kisbaba volt. A gond csak az volt hogy sok volt a Márton, így kicsit nehéz volt rá pirítani, ha rosszalkodott. Hej milyen rosszcsont is volt. Mikor betöltötte az 5. életévét, átszökött a szomszédba és leette a szomszéd díjnyertes poshadványos szilváit. Meg is regulázta Aladár! Később iskolának először a Keszeg Aladár Féltannyelvű Általános Iskolát, majd ezt elvégezve a Gerendás Ágoston Matricaragasztó Szakneveldét választották. Itt megtanulta, amit az élethez tudnia kell, de nem dolgozik még ma sem a szakmájában.  Ez most csak egy kis ízelítő volt Márton életéből, természetesen folytatni fogom. Addig is itt van az egyik kedvenc sós édessége.

Hamuvásült pogácsa

Hozzávalók:

-         2 nanométer kétesliszt
-         1 fej korpás kacsacsömör
-         2 liter langyos hidevíz
-         12 lesmirglizett egérbajusz

Elkészítés:

A 2 liter langyos hidegvizet vegyük a szánkba. Tartsuk bent és közben egy tálba, öntsük a 2 nanométer kéteslisztet. Ezután a pofazacskónkból szépen egyenletesen fröcsköljük bele a tálba a vizet. Szépen keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a kacsacsömört. Ne zavarjon meg az édeskés aldehid szag, a sütésnél ezt már nem érezzük! Ha mindez megvan, tegyük bele a már 200 fokra felmelegített sütőnkbe. Sütés közben adjuk hozzá a 12 lesmirglizett egérbajusz, majd hűtsük le a másodfokúvá égett karunkat. 12 órán keresztül süssük a finomságot, majd ha már szétszenesedett szedjük ki. Bár nem néz ki jól, és az íze sem finom, mégis valami ellenállhatatlan bája van. Jó étvágyat hozzá!

4 megjegyzés:

  1. Nahát Misikém, hát nem is mondtad, hogy Bölény Márton ilyen művelt ember! Az iskolái alapján nem is csodálom, hogy ilyen nagy szakértője a komputernek, és minden másnak. Lassan nekem is ideje lenne írnom pár sort blogom jótevőjéről, Ungvári Igorról!

    VálaszTörlés
  2. Jaj Marikám! Tényleg illene írni Igorról, hisz egy nagyon derék ember! Igazi poliészter! Nagyon megkedveltem a kirándulásunk alkalmával és meg is hívtam hozzánk Lesencetomajra!

    VálaszTörlés
  3. Bizony Misikém, őt nem lehet nem kedvelni, mivel mindig olyan jó kedélyű! Csak egyetérteni tudok veled, hiszen Igor mindenhez ért, mi csak úgy hívjuk az otthonban, hogy Igor, a százezermester.

    VálaszTörlés
  4. Az biztos! De ő még elég fiatal ahhoz, hogy bohém életet éljen!

    VálaszTörlés